Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Våra hästar
Här presenteras alla hästar som medverkar i ridskolan
Majoriteten är privatägda och tränas och tävlas av sina ägare de dagar de inte går i ridskolan. De hästar som ägs av ridskolan har fodervärdar, vilka tar hand om och rider hästen som "sin egen" de dagar hästen inte går lektion.
Detta koncept medför att hästarna som går i ridskolan på så vis kan hålla en bra standard och utbildningsnivå, samtidigt som de får varierad träning. D-ponnyer
 
Beauty
Namn: Sandagers Beauty 
Född: 2008
Kön: Sto
Härstamning: Import Danmark
Mankhöjd: 146 cm
Ägare: Familjen Brange

Beauty är en dansk korsningsponny som kom till Torns hösten 2018. Hon har ett hjärta av guld och vill alltid vara sin ryttare till lags. I boxen är hon snäll och gosig. 
Doris
Namn: Darcys Nenagh Twelve
Född: 2012
Kön: Sto
Härstamning: Imp. Irland
Mankhöjd: 148 cm
Ägare: Fam Book 

Doris är ett irländskt sto som kom till Torns i januari 2019. Doris är pigg och glad, vill gärna göra rätt, och blir glad av uppmuntran och beröm. Hon har tävlat hoppning upp till Lätt B och hoppar jättefint så länge ryttaren är vänlig men bestämd. Är du säker så är hon. Doris älskar att bli ompysslad, rida ut och ta en härlig runda på galoppspåret. När du rider Doris får du lämna spöet hemma, du kommer inte att behöva det.

Frasse
Namn: Frasse
Född: 2009
Kön: Valack
Härstamning: e. Herkules, u. Fragansia, ue. Gimmic
Mankhöjd: 148 cm
Ägare: Fam Lindbom

Frasse är en glad hoppponny som har tävlat 1 m. Han är väldigt snäll och samarbetsvillig i ridningen. Han älskar att bli ompysslad och borstad.


Rex
Foto bild 1: Emma Tegler

Namn Rex

Född 1998

Kön Valack

Mankhöjd: 144cm

Ras Holländsk New Forest
Härstamning: e: Aladin, u: Angelie, ue: Anydale Nico

 Ägare Eva StigbrantLarsson/Elin Larsson


Allmän info
: Snäll och känslig, pigg och arbetsvillig! Bra läromästare! Hoppar gärna men inte så högt längre.

Tävlingsnivå: Dressyr LA. Hoppning: LB/LA ( med oss placerad i LC+)

Loftus
Namn: Loftus
Född: 1999
Kön: Valack
Härstamning: Imp Irland
Ägare: Familjen Sjöstedt

Loftus är en irländsk korsningsponny. Han är slutmätt till 148, men ger ett ännu större intryck. Han är en snäll och lydig ponny, pigg och glad.
Han har gått SM i fälttävlan 2012 och även tävlat mycket banhoppning, upp till MSV med sina tidigare ryttare. Han är snäll i all hantering, och gör vad du ber honom om!

Lotte
Namn: Charlotte Af Ollerup
Född: 2004
Kön: Sto
Ras: Knabstrup
Härstamning: e: Charmeur Af Langesminde u: Gertrude Af Ollerup ue: Rusty
Mankhöjd: 147 cm
Ägare: Bianca & Bella Alm

Lotte är en glad och snäll ponny i all hantering men kan bli lite stark när man rider henne. Hon har mest tävlat hoppning, upp till LB, och har gjort ett par starter i dressyr upp till LB även där.

Niller
Foto: Emma Tegler och Therese Eklund
Namn: Toftgaards Nice Device
Född: 2009
Kön: Valack
Härstamning: e. Triple Tree’s Prince Perfect, u. Kildemarkens New Wed Fiona, ue. Højmarkens Ikaros
Ägare: Fam Eklund

Niller är en privatägd D-ponny, valack, brun med vit bläs och tre vita sockor, född 2009 och kom till Torns januari 2018. 
Han är en Dansk Ridponny importerad från Danmark. Hans pappa heter Triple Tree’s Prince Perfect, och hans mamma heter Kildemarkens New Wed Fiona.
Niller är en genomsnäll, kelig och glad ponny som älskar att göra rätt. Hans ägare/ryttare brukar mest tävla dressyr (LC-LB) men har också tävlat hoppning (LE).
Mulle
Foto: Emma Tegler, Helena Jacobsson
Namn: Stackarps Marwin 
Född: 2006
Kön: Valack
Härstamning: e: Rodlease Dancing Gold, u: Stackarps Maja, ue: Lorimer RNF 49
Ägare: Fam Eriksson

Stackarps Marwin är en privatägd D-ponny som kallas Mulle. Han går i högstadiegrupperna 2 gånger i veckan och annars tränas och tävlas han regelbundet. Mulle är otroligt snäll i all hantering, väldigt social och vill gärna bli ompysslad. Han är en välutbildad allround-ponny som under åren har tävlat upp till FEI dressyr, LB+ hoppning och P80 terräng. 
Mulle tycker om det mesta och är bussig att rida, han är aldrig dum men kan ibland se ett ”spöke” och då kan han skutta till.
Luna
Namn: Luna
Född: 2006
Kön: Sto
Härstamning: Imp Belgien
Mankhöjd: 145cm
Ägare: Fam Palmenäs

Mer info kommer
Sparrisen
Namn: Spartacus 
Född: 2003
Kön: Valack
Ras: Korsningsponny
Mankhöjd: 143cm
Ägare: Fam Öresjö

Mer info kommer
Tara Finn
Tara Finn
Född: 2011
Kön: Valack
Härstamning: e. Newgrange Oisin ue. Garryhinch Finn 
Mankhöjd: 145cm
Ägare: Fam jacobsson

Tara Finn är en privatägd D-ponnyvalack, skimmel, född 2011 som kom till Torns hösten 2017.
Han är renrasig connemara importerad från Irland. Hans mamma heter Tara Princess och hans pappa heter Newgrange Oisin.
Finn går i ridskolan två dagar per vecka i högstadiegrupperna. De andra dagarna rids han varierat av sin ryttare och tävlas ibland i hoppning (LC+) och dressyr (LC-LB). Finn har provat lite terräng och tycker det är väldigt kul. Han är extremt snäll, social, glad, duktig och lekfull! 


C-ponnyer
 
Fizzy
Namn: Tonevane Fizzy 
Född: 2008
Ras: irländsk ridponny 
Utbildad/tävlad: LC hoppning och LC dressyr 
Ägare: Torns Ryttarförening
Fodervärd: Anna Lenhoff och Filippa von Schantz

Fizzy är jättesnäll och lugn med små nya ryttare, och men lika rolig för de mer rutinerade - han är trevlig inom både hoppning och dressyr. 
Frisky
Namn: Frisky
Född: 2004
Ras: Irländsk Import
Mankhöjd: 139cm
Ägare: Fam Lindbom
Kardemumma
Namn: Kardemumma
Född: 2003
Kön: Valack
Härstamning: e: Veronas Gerswin u: Kråkan ue: Kanel
Mankhöjd: 133cm
Ägare: Victor Ståhl

Kardemumma är en snäll och nyfiken liten ponny. Har hyrts av flera familjer och stått på Torns i många år. Han försöker alltid göra sitt bästa på lektionerna. Han tycker att det är kul att hoppa och har varit med i klubbtävlingar då och då.  Är tävlad en hel del i dressyr och har många vinster och placeringar i dressyr på lokal nivå.
Nattis
Namn: Grey Night
Född: 2007
Kön: Sto
Härstamning: Imp Irland
Ägare: Torns Ryttarförening
Fodervärd: Stella Billquist

Nattis är en duktig ponny i ridningen som alltid gör sitt bästa och lär sig nya saker väldigt lätt. I hoppningen vill hon ha en ryttare som ger bra support. I boxen är hon snäll och hon älskar att bli borstad men gillar inte när man spänner sadelgjorden så den är viktig att spänna i etapper. Nattis har tävlat dressyr några gånger och vann serietävlingen på Torns 2019
Pricken
Namn: Toftekaergårds Yankee Boy
Född: 2002
Kön: Valack
Härstamning: Imp Danmark
Ägare: Fam Lindbom

Pricken har fått sitt smeknamn därför att han har en ”prick” på nosen! Han har tävlat både hoppning och dressyr på LB-nivå och även gått fälttävlan på nivå P80 med sin förra ryttare. Han är en riktigt schysst ponny, alltid snäll och medgörlig: Gör du rätt, gör han sitt bästa för att också göra det. Gör du fel, ger han dig nya chanser.
Skalman
Namn: Oldcastle Fat Philip
Född: 2007
Kön: Valack
Härstamning: Imp Irland
Ägare: Torns Ryttarförening
Fodervärd: Fam. Linde

Mer info kommer
B-ponnyer
 
Evelina
Info kommer
Femi
Namn: Femi
Född: 2005
Kön: Sto
Härstamning: e. Silverboy, u. Kojsan 3689, ue. Morion 285
Ägare: Torns Ryttarförening
Fodervärd: Maja Jälén 

Femi är ett Gotlandsruss uppfödd på anrika Stuteri Rungegård i Tingsryd i Småland. I ridningen är hon mjuk i kroppen och lätt att rida mellan hjälperna. Hon är snäll i boxen och tycker om när man pysslar med henne. Femi älskar godis!
Spirit
Foto: Emma Tegler (sommarbilden), Hanna Ericsson (vinterbilden)

Namn: Spirit

Född: 2005
Ras: Shetlandponny
Härstamning: e. Sjöängens Rival RS u. Ronja RS
Mankhöjd: 110 cm
Spirit är utlånad till ridskolan av ridskolechef Hanna Ericsson

Spirit är en lugn och trygg ponny som är duktig på mycket! Han är både körd och riden och har tävlat i dressyr, hoppning och körning. Han är en bra kompis i hagen och gillar att leka med de andra hästarna.


Han har fina rörelser och går lätt på tygeln i alla gångarter, både när man kör och rider, bara man får fart på honom. Men eftersom han är en liten ponny är han också ganska envis och vill gärna prova om han kanske kan få bestämma över sin ryttare. Då får man vara lika envis som honom, tills han lyder! Han är snäll att rykta och pyssla med men han vill ibland knuffas och slänga runt med sitt huvud. Om han gör det får man puttas tillbaka, så att han ger sig. 


Spirit är lite spökrädd och hemma på gården där han egentligen bor, tittar han ibland emot ett speciellt hörn i stallet och gör stora ögon och blåser ur näsborrarna. Då brukar vi säga att han ser spöken där! När man rider ut och där han inte känner igen sig kan han också se "spöken", som ingen annan ser, och skutta till några meter innan man hinner bromsa in honom. Plupp
Namn: Plet - kallas för Plupp till vardags
Född: 2007
Ras: Knabstrup/shetlandsponny
Ägare: Torns Ryttarförening
Fodervärd: Inka Friberg

Stora hästar
 
Garbo
Namn: Graceful Garbo
Född: 2007
Ras: Varmblod
Härstamning: e. Korean, u. Queen Blou, ue. Rosalinds Guy 
Mankhöjd: 158 cm
Ägare: Anna Risell

Garbo är en varmblodstravare som flyttade till Torns i januari 2019. Hon rids i högstadiegrupperna två dagar i veckan, och när hon är ledig från ridskolan rids och tävlas hon av sin ägare. 

Garbo har tidigare tränats och tävlats i travsport men skolades om till ridhäst för fem år sedan. Hon är väldigt snäll i all hantering men kan bli pigg när man rider. När det står hinder framme så blir hon extra glad eftersom hoppning är något av det bästa hon vet. Frihetsdressyr är också något Garbo tycker är roligt och hon kan puss, vinka, spansk skritt och buga. Bjuder man Garbo på päron så kommer man definitivt att vinna hennes hjärta! 

Laney
Namn: Slaney Miss Cruiser (Laney)
Född: 2013
Ras: irländsk sporthäst 
Härstamning: e. Kings Master u. Slaney Cruise Clover ue. Cruising
Mankhöjd: 163 cm
Ägare: Fam Borgstrand

Slaney Miss Cruiser eller "Laney" som hon kallas är en snäll och glad häst som älskar att hoppa! Hon är väldigt samarbetsvillig, men pga sin unga ålder måste man som ryttare vara lugn och tydlig i sin ridning för att hon ska förstå vad hon ska göra.

I hanteringen är hon oftast väldigt snäll men precis som alla ston har hon sina dagar då hon kan vara lite sur. Detta brukar dock alltid gå över när man börjar rida!

Laney importerades från Irland våren 2018. Hon köptes sedan av familjen Borgstrand och flyttade till torns Augusti 2018.
Kexet
Kexet är av rasen Ardenner, vi har henne på lån fram till sista april.
Hon är pigg och kan bli lite stark i ridningen, men snäll i hanteringen.
 
Guldsponsorer