Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vanessa Bernekorn

Mitt namn är Vanessa Bernekorn och jag kommer att vikariera som ridskolechef under Hannas tjänstledighet 1/5-31/8. En del av er känner mig sedan tidigare eftersom jag både har jobbat som instruktör på Torns, tävlat för klubben och haft häst på Axelgård.


Mitt hästintresse började i 5-årsåldern och jag fick lov att börja på ridskola. När jag var 13 år fick jag min första egna ponny. Jag gick hästgymnasiet i Flyinge och kunde inte föreställa mig att någonsin jobba med något annat än hästar. Det blev naturligt att fortsätta med Hippologutbildningen, inriktning ridlärare. Efter Hippologen flyttade jag till Spanien och utbildade unghästar på ett stort stuteri utanför Malaga. Det var en spännande och lärorik tid. När jag flyttade hem igen hamnade jag på Torns som instruktör och lite senare även på Malmö Civila Ryttarförening. Jag har också hunnit jobba i tävlingsstall, både med dressyr och hopphästar. Senast kommer jag ifrån en friskola i Malmö där jag har jobbat i skolledningen och undervisat i förskoleklass. Jag har länge varit engagerad i Falsterbo Horse Show och är sedan ett par år tillbaka ansvarig för prisutdelningen.Jag tycker det är väldigt roligt att utbilda hästar och har främst ridit unghästar. På egna och andras hästar har jag tävlat upp till 1.20 hoppning och Msv B dressyr. Just nu har jag ingen egen häst men jag är på Axelgård och rider varje vecka.


Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till Torns och uppdraget som ridskolechef känns spännande och roligt! Jag ser fram emot att träffa er alla i stallet framöver. 


Undrar ni över något når ni mig på ridskolan@torns.org, tel 0706-198325 eller så hittar ni mig i stallet.

Hanna Ericsson

 (Tjänstledig från maj 2020 till och med augusti 2020)


Jag har jobbat på Torns RF sedan 2006. Som yngre gick jag på ridgymnasium, sedan läste jag till ridlärare 1999. På senare år har jag också utbildat mig till landskapsarkitekt, men ridskolan är så rolig att jobba med, så jag har inte kommit så långt med arkitektyrket!


Jag har jobbat med hästar i hela mitt liv, bland annat på andra ridskolor, med utbildning av unghästar och på stuterier och försäljningsstall. Numera rider jag själv mest som hobby. Jag tycker också att det är väldigt roligt med körning! Hemma i stallet har jag ”Berit”, född 2009 och hennes föl Svavel, född 2019, avelsstoet "Silver", som väntar föl till våren, sedan äger jag också shettisen Spirit, som varit utlånad till ridskolan på sista tiden. 


Det bästa med att jobba på ridskola är att man får träffa så mycket trevliga människor med samma intresse som en själv, och att man får pyssla med det man tycker är roligast i världen, hästar!


Kontakt Hanna Ericsson:  0706-19 83 25, ridskola@torns.org


Julia Andersson Wärnerup

Instruktör och knatteledare


Jag började jobba på Torns våren 2019. 


Det var på Torns som jag lärde mig rida när jag var yngre och jag har därför ett speciellt band till stallet och till upplägget av verksamheten. 


Tidigare har jag arbetat som hästskötare i Flyinge, och de senaste åren har jag varit anställd som ridinstruktör i USA. Där fick jag möjligheten att undervisa både engelsk och western ridning, samt att hålla i ett flertal grupper för barn med olika funktionsnedsättningar. 


Personligen tycker jag bäst om fälttävlan, men jag brinner även för hoppning och western ridning.  Som ridlärare fokuserar jag mycket på att utveckla en ryttare som är bekväm, vågar ta sig an nya utmaningar och försöker alltid att förse mina elever med ett eget logiskt tänkande på hästryggen. För mig är det viktigt att eleverna förstår varför de gör en viss grej och inte enbart hur de ska utföra den. 


Men, viktigast av allt är såklart att ha roligt och att älska sporten! 


Kontakt Julia tel. 070-290 52 49


Anna Norrman
Instruktör

Sedan 2018 har jag arbetat på torns som instruktör. Jag är född på hästryggen kan man säga, redan i barnvagnen fick jag följa med mamma till stallet. I tvåårspresent fick jag min första ponny Wippi och sedan dess har jag varit fast.


Under årens gång har jag haft ett flertal hästar i olika utbildningsnivåer inom dressyr och hoppning, tränat för många olika tränare, tävlat och arbetat som beridare med 10 hästar. Och så har jag ju hunnit vara med ponnyakuten också, haha :-)


Mycket av detta har fått mig till att inse värdet av det man kan åstadkomma varje tillfälle man kliver in i stallet eller upp i sadeln. Värdet av hur man på ett balanserat sätt kan förmedla en tanke och handling till uppfattning hos hästen. Jag brinner verkligen för att se utveckling mellan häst och ryttare. Jag tror att jag som ridlärare kan förmedla en glädje, engagemang, kunskap och förtroende.


Jag har fått det bästa jobbet, jag älskar att undervisa! Välkommen på mina lektioner!


Kontakt Anna Norrman:  0722798249

Liv Hansson

Jag börjar jobba på torns som ridlärare hösten 2019. Jag har tidigare varit vikarie och jobbat som hjälpare i ridskolan, jobbat på ridlägret och även hjälpt till med knatte ridningen.


Sedan jag föddes har jag alltid varit helt tokig i hästar. När jag blev 5 anmälde mina föräldrar mig till ridskola.  När jag efter ett par år fick möjligheten att köpa Dino, en snäll halvfjording, var jag inte den som sa nej.

Han stod på torn och var med i ridskolan mellan 2013-2015. 

Nu har jag D ponny stoet Sahara som står i veteran stallet. Hon älskar uppmärksamhet och när hon kom var hon inte så utbildad och hade mycket egna ideer. Jag har själv tagit och utbildat henne och i våras gjorde vi våra första starter i FEI klasser i dressyr.


Det jag tycker är roligast med hästar är att utbilda dem. Älskar att se deras utveckling och att man långsamt börjar förstå hur de funkar. Att även sitta upp och känna att alla hästar är olika och att man inte kan rida dem likadant.


 Den viktigaste egenskapen man ska ha när man håller på med hästar (enligt mig) är att man aldrig ska ge upp. Så länge man fortsätter att försöka och alltid är öppen för nya idéer kommer man komma långt.


Jag ser verkligen fram emot att ha mina egna grupper i ridskolan och se er alla utvecklas under terminens gång och bli säkrare på hästryggen och därmed våga göra mer saker med hästen


 
Platinasponsor
Guldsponsorer
 
PENGAR TILL TORNS NÄR DU HANDLAR VIA SPONSORHUSET