SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hästagility på Torns
2021-04-21 12:47

Nu är det dags igen! 

 

Vi välkomnar Kajsa och Amanda Wipp till Torns som ska hålla en kurs i agility. Hästagility går ut på att bygga ett nära band mellan dig och din häst. Kursen bygger på femtillfällen där du och din häst tillsammans får arbeta från marken med olika övningar för att stärka er kommunikation.

 

Det är fem kurstillfällen, söndagarna 9 maj, 16 maj, 23 maj, 30 maj och 6 juni.

Här är styrelsen för Torns RF
2021-04-20 21:00

På årsmötet den 28 februari 2021 valdes en ny styrelse för Torns Ryttarförening:

 

Ordförande                Kristoffer Jälén

Vice ordförande        Helena Jacobson

Kassör                        Mattias Olsson

Sekreterare                Ingela Eriksson

Ledamot/HR              Anneli Friberg

Ledamot                     Björn Jälén

Ledamot                     Linda Palmenäs

TRU-representant      Victor Ståhl

Suppleant                   Samuel Hielscher

Suppleant                   Ida Lindbladh

Suppleant                   Stefan Zamudio

 

Vi nås bland annat via mail: styrelsen@torns.org.

 

Vi är glada för förtroendet att få företräda och arbeta för föreningen. Vi hoppas kunna komplettera varandra med våra blandade yrkesbakgrunder och sysselsättningar, som till exempel läkare, jurist, lärare, socionom, mjukvarutvecklare, studerande, projektledare med mera inom kommun, region, myndighet och företag.

 

Låt oss ta tillfället i akt att ge en kort presentation av oss själva:

 

Kristoffer Jälén, Ordförande

Jag är en glad mjukvaruutvecklare som engagerar mig mycket i såväl familj som arbete och häst. Vår häst heter Ella och är lika glad hon. Jag hoppas kunna bidra med starkt driv, hög prestationsförmåga och även många förbättringar inom våra digitala lösningar.

 

Helena Jacobson, Vice ordförande

På 1980-talet hade jag C-ponnyn Turbin på Torns som en av grundarna, Tore Ekelin, fött upp. Höll till i ponnystallet några år, sen på Axelgård. Lärde mig mycket, hade kul och fick goda vänner - så jag har mycket att tacka Torns-tiden för. Nu är jag tillbaka som “ponnymamma”, vi har hästen Bosse. Familjen består även av min man Ola, tre barn, en hundvalp och en katt. Tycker att vår förening är fantastisk och vill bidra till dess utveckling.

 

Mattias Olsson, Kassör

Kom till Torns hösten 2013 när min son började på knatteridning. Det var inte bara roligt för honom, utan också för mig som ridit under större delen av uppväxten. Några år senare blev även min dotter gammal nog för knatte. Därefter blev det ridskola för bägge barnen. Hösten 2020 köpte familjen c-ponnyn Murphy som står i ponnystallet. Jag tycker att Torns är en fantastisk förening som jag hoppas kunna vara med och utveckla med hjälp av mitt engagemang och mina erfarenheter från styrelsearbete i såväl föreningsliv som aktiebolag.

 

Ingela Eriksson, Sekreterare

Detta blir fjärde Torns-styrelsen jag sitter i! Till vardags arbetar jag inom med-tech och läkemedelsindustrin. Är även nybliven hunduppfödare och har hästen Kava på Axelgård. Min dotter Anna arbetar inom knatte-verksamheten och vi har varit på Torns sedan 2014. Vi tillbringar mycket tid i stallet och tycker det är självklart att försöka bidra med det vi kan och engagera oss i föreningen och dess utveckling.

 

Anneli Friberg, Ledamot/HR

För mig är familjen och allt som rör den viktigt; familjen består av en man, 4 barn, en ponny och en hund. Vår dotter Inka började på ridskolan som 7-åring, hade sen foderponny i nästan tre år och i början av 2021 blev vi hästägare och Alderon bor i stall Tornhill. Jag är lösningsorienterad och gillar samarbete.

 

Björn Jälén, Ledamot

Mitt liv med hästar började när vår dotter Agnes gick med i knatteridning på Torns år 2011. Syskonen Sigrid och Majken gjorde detsamma och några år senare blev vi fodervärdar för Femi och för Nattis (tillsammans med familjen Holmberg). Glädjen och gemenskapen i föreningen är fantastisk och jag ser fram emot varje ny dag i stallet. Särskilt om jag har traktortjänst! Jag hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar och starkt driv som vidareutvecklar verksamheten. Till vardags arbetar jag på Midsona som affärsområdeschef med ansvar för ett flertal välkända livsmedelsvarumärken.

 

Linda Palmenäs, Ledamot

Mitt engagemang i Torns ryttarförening startade 2010, då min dotter Julia började i ridskolan. 2012 blev vi fodervärdar på B-ponnyn Musslan och något år sedan gick vi över till C-ponnyn Gunnar. Våren 2015 köpte vi Luna, som har bott i ponnystallet sedan dess. Luna var från början Julias ponny, men efter hand kom hon att bli min. Jag hoppas kunna bidra med lång erfarenhet från ponnystallet och framför allt arbete i dess stallkommitté.

 

Victor Ståhl, TRU-representant

Jag har en häst på Tornhill nära Torns som jag tävlar hoppning med. Jag har varit medlem i Torns i sju år, och både ridit på ridskolan och haft egen ponny där. Jag tycker om att vara i stallet och är glad och försöker alltid se det positiva i folk.

 

Samuel Hielscher, Suppleant

Hästsporten är sedan unga år något som legat mig varmt om hjärtat. Hästen som jag tillsammans med Zara Hielscher rider och sköter står i Axelgård Stallet och heter Chiquitita.

2021 är mitt andra år som suppleant i Torns RF styrelse och jag är även aktiv i utbildningskommiteén. Jag tycker det är spännande att sprida kunskap och utveckla nyfikenhet. Man blir aldrig fullärd som aktiv i hästsporten.

 

Ida Lindbladh, Suppleant

Ponny mamma, som 1986 hade min första ponny på Torns. Gillar uteritter med våra två små russ.hade för 5 år sedan sköthäst Casper. Köpte B ponny Molli och skötare på Trollis,hennes bror, sedan 2 år. Som ponnyryttare gillade jag själv fälttävlan och hade gärna sett mer uteritter ihop. Bidrar med social anda, och vill ge alla Torns ryttare en fin gemenskap.

 

Stefan Zamudio, Suppleant

Har en nyupptäckt kärlek till ridsport-världen och Torns ryttarförening med den fantastiska glädje som klubben ger. Jag uppskattar gemenskapen, engagemanget och drömmarna som speglar föreningens anda och som jag gärna upplever med hela min familj. Jag vill bidra till en fortsatt positiv utveckling av Torns unika föreningsstruktur och värdegrund. Jag är ponnypappa, ägare till Bugatti, lärare och arbetar som utbildningssamordnare.

 

 

Stipendium till Torns Ryttarförening
2021-04-20 15:01

Torns Ryttarförening har med stor glädje och tacksamhet tagit emot Tore A Jonassons stiftelses stipendium år 2020.

 

I början av december fick verksamhetschef Vanessa Bernekorn ett väldigt trevligt samtal från Py Börjeson, ordförande i Tore A Jonassons stiftelse. Föreningen har fått stipendium från stiftelsen tack vare våra gemensamma insatser för att kunna hålla igång under pandemin. Nu i dagarna kom en vacker bukett och ett diplom som verksamhetschef Vanessa Bernekorn och hästen Pricken tog emot i vårsolen på stallbacken.

 

Varmt tack till Tore A Jonassons stiftelse, Riksidrottens vänner och alla delaktiga i detta!

 

BAKGRUND TORE A JONASSONS STIFTELSE

Tore A Jonasson ägnade sig under sin levnad åt en mängd olika idrotter och var en representant för den folkliga breddidrotten. Jämte idrotten hade Tore A Jonasson ett annat intresse, konsten. Vid hans frånfälle bildades Tore A Jonassons stiftelse som årligen ska dela ut idrotts- och konststipendier. En stipendienämnd är utsedd att finna förtjänstfulla stipendiemottagare. Stipendienämnden tar här hjälp av Specialidrottsförbunden för att leta fram de bäst lämpade kandidaterna. Varje SF får föreslå två kandidater. Riksidrottsförbundet samarbetar med Tore A Jonassons stiftelse.

 

2020 års stipendier fokuserar på idrottsföreningar som i den rådande coronapandemin genomfört insatser för att fortsatt kunna bedriva sin verksamhet coronasäkert. Sex stycken stipendier à 100 000 kronor delades ut till idrottsföreningar.

Uteritter!
2021-04-15 11:10

Nu är anmälan ute till sommarens planerade uteritter!

 
Aktiviteten riktar sig främst till ridskoleelever. Uteritterna sker i grupp under ledning av instruktör. 
 
Missa inte detta - Anmäl dig och läs mer under fliken Ridskola - "Planerade aktiviteter"

 
Prova på ridning
2021-04-14 15:16

Äntligen kan vi erbjuda prova på ridning för icke medlemmar! 

Efterfrågan har varit stor och det känns roligt att vi nu har möjlighet att ta emot dig som vill prova på att rida och umgås med hästar. Vi ses i stallet och du får hjälp av en ledare att göra i ordning hästen inför ridning och därefter rida lektion 30 min. Lektionen går ut på att lära sig start-stopp-sväng i skritt och du får möjlighet att prova på trav. Vi har bara små ponnyer och därför är vår viktgräns 70 kg. Vänligen ange längd och vikt i din anmälan så att vi kan matcha med rätt ponny. 
 
Tid: 8.50-9.50
Max antal: 7 elever 
Pris: 200:-
 
Lördag 19/6 Anmäl här
Söndag 27/6 Anmäl här
Lördag 3/7 Anmäl här
Dressyrträning Caroline Bore
2021-04-14 13:44
Passa på att träna dressyr på klämdagen den 14 Maj
 
Caroline Bore kommer till Torns och håller dressyrträningar.
Hon är uppbokad mellan 13.00 - 15.00 men har lediga tider innan och efter.

Anmäl till uk@torns.org
Välkommen!
Torns Ryttarförening är en ideell förening belägen strax utanför Lund. Här finns ridskola, privat uppstallning och stort utbud av tränings- och tävlingsmöjligheter med flera ridhus och utebanor
Gilla oss på Facebook
 
Platinasponsor
Guldsponsorer