SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om Torns ridskola

Torns ridskola tar emot ca 150 elever varje vecka, fördelat på måndagar, onsdagar och fredagar. Vi tar emot elever mellan 7-20 år, och sedan en tid har vi även mycket uppskattade vuxengrupper. Vi har även knatteridning på lördagar, och där kan man delta då man är mellan 5 och 6 år. Knatteridningen är av prova-på-karaktär för att så många barn som möjligt ska få vara med. 


Jämfört med andra ridskolor har vi små grupper, max 7 ryttare per grupp, på nybörjarnivå max 5 ryttare/grupp. Färre elever och hästar i ridhuset innebär att instruktören kan hålla en hög säkerhetsnivå, samt att eleverna fort blir till duktiga ryttare! Det är mycket viktigt för oss att eleverna lär sig både ridning och hästkunskap från grunden, så att det blir rätt från början. Säkerheten ligger alltid i fokus! Våra ridinstruktörer är ambitiösa och uppskattade, och för varje grupp finns det en plan för vad eleverna ska lära sig under terminen, och hur. Vi försöker variera lektionerna med dressyr, markarbete, hoppning, voltige, körning, löshoppning och teorilektioner.


Hästarna som går på våra lektioner är till största del ponnyer, och de flesta är privatägda. Torns har haft ett system med privatägda ridskolehästar i många år. På senare år äger även ridskolan några egna hästar, som hyrs ut till fodervärdsfamiljer när de inte går i ridskolan. Vi vet genom vår långa erfarenhet att de privatridna ponnyerna är populära och pigga ”kompisar” i ridskoleverksamheten, och att vi på så sätt skiljer oss på ett positivt sätt från en traditionell ridskola!


För att hålla ponnyernas utbildningsnivå fortsatt hög, så är det obligatoriskt för deras ägare/fodervärd att en gång i veckan rida sin ponny för en dressyrtränare. Många hopptränar också varje vecka. Flera av de hästar som går i ridskolan är också ute på tävlingar och försvarar Torns färger!


Torns anläggning är sedan 2003 kvalitetssäkrad enligt Svenska Ridsportförbundets grundkriterier.

 
Platinasponsor
Guldsponsorer