SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om Torns Ryttarförening

Torns Ryttarförening är en ideell förening som är ansluten till Svenska_Ridsportförbundet, och därigenom även till Sveriges_Riksidrottsförbund (RF). Föreningens inriktning tar sin utgångspunkt såväl i föreningens stadgar som i RF:s stadgar.


Ryttarutbildning
Klubben erbjuder goda träningsmöjligheter i hoppning, dressyr och fälttävlan i syfte att vidareutbilda såväl ryttare som ponnyer och hästar. Vi har även haft grupper som tränat avdelningsridning.Många av våra ryttare har ett starkt utvecklat tävlingsintresse medan andra tycker att det bästa med att ha häst är gemenskapen med kompisarna i stallet, och hästen såklart!
Målsättningen är att skapa en bredd av både tävlingsryttare och motionsryttare och att skapa bra utvecklingsmöjligheter efter var och ens förutsättningar.


Ridskolan 
Torns ridskola har sedan starten varit en central del av verksamheten. Den fyller ett lokalt behov av rid- och hästutbildning samtidigt som den fungerar som rekryteringsbas för nya ponnyägare. Kvaliteten på ridskolan befästs genom målplanering, välutbildade och erfarna instruktörer samt urval och vidareutbildning av deltagande ponnyer.


Föreningens målsättning
Denna målsättning innebär att såväl erfarna tävlingsryttare som ryttare utan tävlingsambitioner skall kunna ha plats. Avvägningen mellan olika inriktningar kan och bör variera mellan olika stall.


Föreningens stall
Föreningen äger eller förvaltar ett antal boxplatser. Dessa skall användas så att föreningens verksamhet gagnas på bästa möjliga sätt, vilket innebär att verksamhet och stallplatstilldelningar skall ske enligt riktlinjer, som beslutas enligt gällande stadgar, och inte bara enligt stallets bedömning.


Ridanläggningen – arbetsdagar och funktionärsskap
Att hålla anläggningen i gott skick kräver allas insats i en ideell förening. En fin välskött anläggning ökar trivseln för både uppstallade och besökande ryttare. Utöver att anläggningen behöver kontinuerligt underhåll, arrangeras årligen flertalet tävlingar och funktionärsinsatser tillkommer då i samband med dessa. Varje enskild medlems insats är det vi räknar som klubbens kanske starkaste tillgång! Föreningen har genom åren haft mycket gott rykte som tävlingsarrangör, till nytta både för sportsliga kontakter och föreningens ekonomi.


Tävlingar
Torns skall även fortsättningsvis genomföra tävlingsarrangemang med sådan kvalitet att ryttare och publik trivs och gärna återkommer. Våra tävlingsinriktade medlemmar är en viktig tillgång för att upprätthålla detta goda rykte, varför det är viktigt att dessa rekryteras/behålls och stöttas. Ett tävlingsintresse bygger på klubbens ambitioner och resultat för de egna ekipagen. Därför finns, i en fungerande förening, en stark koppling mellan de egna ekipagens tävlande och föreningens förmåga att anordna tävlingar.

Föreningen arrangerar tävlingar för att

  • tävlingar är kul och stimulerande för engagerade medlemmar
  • varje klubb behöver solidariskt ställa upp med tävlingar
  • ge ekonomisk behållning till gagn för föreningens verksamhet

Tävlingsframgångar
Tävlingsframgångar är en kvittens för den enskilde och föreningen på sportslig färdighet, men varje ryttare bör själv få fundera över vilka mål han eller hon vill uppnå. Föreningen bör arbeta för att medlemmarna skall kunna utvecklas i egen takt. Framgångar för såväl enskilda som lag är därför beroende av att ryttarna ges möjlighet till kvalificerad träning.

 
Platinasponsor
Guldsponsorer