SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vanessa Bernekorn

Mitt namn är Vanessa Bernekorn och jag är verksamhetschef. En del av er känner mig sedan tidigare eftersom jag både har jobbat som instruktör på Torns, tävlat för klubben och haft häst på Axelgård.

 

Mitt hästintresse började i 5-årsåldern och jag fick lov att börja på ridskola. När jag var 13 år fick jag min första egna ponny. Jag gick hästgymnasiet i Flyinge och kunde inte föreställa mig att någonsin jobba med något annat än hästar. Det blev naturligt att fortsätta med Hippologutbildningen, inriktning ridlärare. Efter Hippologen flyttade jag till Spanien och utbildade unghästar på ett stort stuteri utanför Malaga. Det var en spännande och lärorik tid. När jag flyttade hem igen hamnade jag på Torns som instruktör och lite senare även på Malmö Civila Ryttarförening. Jag har också hunnit jobba i tävlingsstall, både med dressyr och hopphästar. Senast kommer jag ifrån en friskola i Malmö där jag har jobbat i skolledningen och undervisat i förskoleklass. Jag har länge varit engagerad i Falsterbo Horse Show och är sedan ett par år tillbaka ansvarig för prisutdelningen.

 

Jag tycker det är väldigt roligt att utbilda hästar och har främst ridit unghästar. På egna och andras hästar har jag tävlat upp till 1.20 hoppning och Msv B dressyr. Just nu har jag ingen egen häst men jag är på Axelgård och rider varje vecka.

 

Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till Torns och uppdraget som verksamhetschef känns spännande och roligt! Jag ser fram emot att träffa er alla i stallet framöver. 

 

Undrar ni över något når ni mig på torns@torns.org, tel 0706-198325 eller så hittar ni mig i stallet.

Amy Person
Amy heter jag, 31 år och ridinstruktör på Torns Rf.
Mitt liv har, sålänge jag kan minnas kretsat kring hästar. Idag har
jag två egna, Helioz och Kokos, mina ögonstenar, dem är bara 3 år gamla och under inridning just nu.
Efter jag gick ut ridgymnasiet i Helsingborg var jag säker på att det var hästar jag ville jobba med, 
så det blev det!
Beridar- och hästskötare jobb började det som i många år och nu det senaste 3 åren har jag instruerat
på ridskola och har privatträningar hemma på gården.
Jag ser mycket fram emot att få hänga med här, tillsammans med
detta härliga gäng människor & hästar!

Kontakta Amy mail: ridskola@torns.org 
Julia Andersson Wärnerup

Instruktör och knatteledare


Jag började jobba på Torns våren 2019. 


Det var på Torns som jag lärde mig rida när jag var yngre och jag har därför ett speciellt band till stallet och till upplägget av verksamheten. 


Tidigare har jag arbetat som hästskötare i Flyinge, och de senaste åren har jag varit anställd som ridinstruktör i USA. Där fick jag möjligheten att undervisa både engelsk och western ridning, samt att hålla i ett flertal grupper för barn med olika funktionsnedsättningar. 


Personligen tycker jag bäst om fälttävlan, men jag brinner även för hoppning och western ridning.  Som ridlärare fokuserar jag mycket på att utveckla en ryttare som är bekväm, vågar ta sig an nya utmaningar och försöker alltid att förse mina elever med ett eget logiskt tänkande på hästryggen. För mig är det viktigt att eleverna förstår varför de gör en viss grej och inte enbart hur de ska utföra den. 


Men, viktigast av allt är såklart att ha roligt och att älska sporten! 


Kontakt Julia mail: instruktor.julia@torns.org eller tel: 070-290 52 49


Liv Hansson

Jag börjar jobba på torns som ridlärare hösten 2019. Jag har tidigare varit vikarie och jobbat som hjälpare i ridskolan, jobbat på ridlägret och även hjälpt till med knatte ridningen.


Sedan jag föddes har jag alltid varit helt tokig i hästar. När jag blev 5 anmälde mina föräldrar mig till ridskola.  När jag efter ett par år fick möjligheten att köpa Dino, en snäll halvfjording, var jag inte den som sa nej.

Han stod på torn och var med i ridskolan mellan 2013-2015. 

Nu har jag D ponny stoet Sahara som står i veteran stallet. Hon älskar uppmärksamhet och när hon kom var hon inte så utbildad och hade mycket egna ideer. Jag har själv tagit och utbildat henne och i våras gjorde vi våra första starter i FEI klasser i dressyr.


Det jag tycker är roligast med hästar är att utbilda dem. Älskar att se deras utveckling och att man långsamt börjar förstå hur de funkar. Att även sitta upp och känna att alla hästar är olika och att man inte kan rida dem likadant.


 Den viktigaste egenskapen man ska ha när man håller på med hästar (enligt mig) är att man aldrig ska ge upp. Så länge man fortsätter att försöka och alltid är öppen för nya idéer kommer man komma långt.


Jag ser verkligen fram emot att ha mina egna grupper i ridskolan och se er alla utvecklas under terminens gång och bli säkrare på hästryggen och därmed våga göra mer saker med hästen


Kontakt Liv mail: instruktor.liv@torns.org
 
Platinasponsor
Guldsponsorer