SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Klubbens Historia

Föreningen startades 1966 med namnet Torns Ponnyklubb (TPK) och var farmförallt en förening för främjande av ponnyridsporten. För att få stallplats på TPK var villkoret att ponnyn stod till klubbens ridskolas förfogande. Tiden och kraven förändras och sedan några år tillbaka finns viss möjlighet att behålla sin stallplats även utanför ridskolans verksamhet.


En vital 40-åring

Under klubbens första 40 år har verksamheten ständigt breddats och utvecklats. Klubben ändrade under 1997 sitt namn till Torns Ryttarförening (TORN), vilket ger en bättre bild av den allsidiga hästsportverksamhet som vi idag bedriver för ryttare på ponnyer och stora hästar.

Det hela började med att några familjer i Vallkärratrakten med hästintresserade barn sökte uppstallningsmöjligheter. Dessa uppenbarade sig i och med att Gunnar och Anna Rönnström upplät sitt då tomma stall. Torns Ryttarförning kom från och med 1966 att växa sig fast vid Rönnströmska gården i Vallkärratorn och vi står i oändlig tacksamhetsskuld till syskonen Rönnström.


”Det var så här det började”

Tores påg Anders red på getabocken runt huset Vallkärratorp. ”Men den var så dålig på dressyr och så luktade den pyton. Vi blev bekanta med Joja Lewenhaupt och familjen Månsson på Vallkärra boställe, som tipsade oss om att skaffa en liten häst istället”. Och så blev det. Familjen Ekelin köpte en russvalack och stallade upp den i garaget över vintern. Bilen fick vackert stå ute. Det är inte lätt för en häst att vara allena och därför blev det raskt ytterligare fyra.
Ungarna i byn drogs till Ekelins hästar som flugorna till en sockerbit. Till sist fann Tore tillsammans med bl a Kerstin Månsson och Torsten Nilsson, att det fanns behov av att ordna ponnyridning i Bäckahagen nedanför familjen Ekelins Vallkärratorp. Ett anslag kom upp i lanthandeln och på lördagarna mellan kl 14-16 gick de och Lisbeth Karlsson och ledde hästar medan köerna växte. Tävlingar anordnades också i grushålan i Vallkärratorn, som idag är fotbollsplan.

Verksamheten växte och Tore Ekelin planerade för ett stall mitt emot Vallkärratorp, men det blev inget av med det. Han och Torsten Nilsson började snegla på Rönnströmska gården, som då gjort sig av med alla djur. ”En ren slump gjorde att den första ponnyn Pontus hamnade där”, berättar Tore. Tore hade i ett svagt ögonblick lovat en vän att ta hand om hans ponny, om han inte fick den såld. En söndagseftermiddag stod lastbilen där med Pontus. Tore hade ingenstans att stalla upp ponnyn, gäster väntades, så vad göra? Jo, full karriär upp till Rönnströms, som dock inte var hemma. Pontus ställdes in ändå. Gunnar och Anna kom hem och fick höra ett gnäggande från stallet. De tyckte, att det var trevligt med djur igen och så var det hela igång.

Klubben bildades. Gunnar ställde upp på ett fantastiskt sätt och skötte helt oavlönad stallet på morgnarna. Halva logen blev det första ridhuset – idag lilla ridhuset – och så rullade det på. ”Idén att vi själva skulle sköta verksamheten föll sig naturlig” säger Tore. ”Målet var att barnen skulle få rida i uppfostrande syfte, och vi drevs också av inte så lite socialt patos”. Ordning och reda skulle det vara i stallet. Torns Ponnyklubb har än idag rykte om sig att vara en klubb, där det är ordning och reda. Torsten hjälpte till att jaga alla som lämnade ett halmstrå efter sig. Under många år var Torsten ansvarig för ridutbildningen och lade ner praktiskt taget all sin fritid där liksom skolläraren Sven-Eric Bäckström. De liksom alla andra arbetade helt ideellt.

När det gällde tävlandet, så understryker Tore, att i starten var det självklart, att de bästa ryttarna skulle rida de bästa ponnyerna oavsett vem som var ägare. Skulle det gå idag?

Rönnströmska gården

Rönnströmska gården har en gedigen historia, läs mer om den och se foton från tidigt 1900-tal här:
Jubileumsskrift Torns RF 50 år
Till klubbens 50års-jubileum sattes denna skrift samman, med text och foton från dess att klubben startades och 50 år framåt.

Klubbens historia år för år
 
1966-1976

1966
Födde: Skånes första ponnyklubb – Torns Ponnyklubb (TPK)

1968 
Klubben expanderar rejält, från 220 medlemmar vid årets början till 328 vid årsslutet. Tre ridkurser ordnas för 550 elever och köerna bara växer. Anders Ekelin blir SM-tvåa i hoppning kat B på Cheriton Dusky Queen vid Strömsholm.

1969 
Den 26.5 är en stor dag. Då arrangerar TPK Ponnydagen på Södra lekplatsen, premiär för ponnytävlingar i Lund. Närmare 2 000 åskådare ser evenemanget, som också är en landskamp mellan Danmark och Skåne. Och vilken julfest; 342 medlemmar på Lerbäcksskolan.

1970 
Ny succé på Södra lekplatsen. Vid årets SM-tävlingar imponerar klubbens Eva Bäckström på connemarastoet Rose of Abbeyleix, kat C. Seger i dressyr, 2:a pris i hoppning och 3:e i fälttävlan. Ponnyexpressen skrev att ekipaget var ett av de bästa som funnits i landet och lyfte på kepsen för tränaren Torsten Nilsson.

1971 
Bygglov för nya ridhuset i Vallkärratorn — vilken femårspresent. Och så tredje succén på Södra lekplatsen. På hösten invigs ridhuset som kostat 135 000 kr. Arkitektparet Hjördis och Björn Gunnarsson ritade och ledde de 400 medlemmarna till detta stordåd. Joja Lewenhaupt invigningstalar och skänker ett vandringspris till klubben, men det var naturligtvis Gunnar Rönnström som fick klippa det blågula bandet.

1972 
TPK står som värd för SM-arrangemanget i Helsingborg. Susanne Atlas på Floyd vinner hoppning kat B, medan Håkan Torstensson på Lucky Boy blir 2:a. Tillsammans med dressyrekipaget Anna-Karin Andersson/Grey Joker får de en EM-biljett. Hemma byggs en ny paddock, medan den gamla omarbetas till parkeringsplats.

1973 
Hästhosta härjar och ridskolan stängs delvis. Stallet förbättras med nytt innertak och fl äkt. Drängkammaren byggs om till expedition och Mark Blomberg förser klubben med elektronisk tidtagarutrustning som kom att användas i 20 år.

1974
En byggtorkpanna från Centrallasarettet i Lund installeras som värmepanna i ridhuset som också får långsidan isolerad för att minska drag och kyla. ”Hyllan” möbleras med furumöbler och gröna stolar. Klubben ansöker hos kommunen om att få arrendera Axelgård, att få en cykelstig till Stångby och att få rida på S:t Hans backar.

1975 
Europapremiär för medelsvår ponnydressyr i Vetlanda. Tjusig seger för Marie-Louise Danielsson på D-ponnyn Ding-Dong. Klubben överskrider det magiska 500-strecket för antal medlemmar. Toaletter byggs vid klubbrummet och en tvåhästarstrailer köps in. En domarvagn behövdes och byggdes inför tävlingar. Gården byter juridisk ägare, men verksamheten ska ej påverkas. Nya stadgar utarbetas och kommunen har ordnat en cykelväg till Stångby.

1976 
TPK fyller tio år. Initiativtagaren, Tore Ekelin, avgår efter tio år som ordförande och hyllas tacksamt. Han passar på att överlämna de två väggbonader, som idag pryder Hyllan på klubben. Ny ordförande blir Staffan Siberg. SM-guld till Marie-Louise och Ding-Dong — och så EM-silver förstås! Ridhuset får åter stängas en period för kvarka. Inför novembertävlingarna monteras välbehövling belysning i form av åtta gatlyktor vid paddock och parkering. Även två flaggstänger smyckar parkeringen. Studiebesökare kommer hit från fl era klubbar.

1977-1987

1977 
Förhandlingar angående Axelgård fortsätter. Elva torningar åker till Hamburg med Ingrid Wilhelmsson för att träna voltige. Nytt EM-silver för Marie-Louise till lagledaren Torsten Nilssons stora glädje.

1978 
TPK blir hästägare genom köpet av voltigehästen Olle. Ett 50-tal elever på voltigekurs som startar i februari.
Marie-Louise tar sitt 5:e dressyr-DM och deltar tillsammans med Anna-Karin Andersson i EM, där det svenska laget tar guld. EM anordnas i Helsingborg, där TPK deltager med flera funktionärer och voltigelaget har uppvisning. Hemma byggs ridhusgaveln om, målas och får sitt vita TPK-emblem. Ridhusbotten byts ut, nytt staket i paddock och fyra järngrindar förbättrar anläggningen. Besök av Erich Flugge och voltigörer samt studiebesök av SPF och Ridfrämjandet. Hästhosta har åter härjat och stallet förses därför med tolv friskluftsintag och bevattning av ridhus görs möjlig. Äntligen kan de första ryttarna flytta in på Axelgård och tanken att klubben kan få ungdomsledare ur de egna leden förverkligas.

1979 
Premiär för fälttävlan i Björnstorp. TPK tar två segrar, Charlotta Idh på Tanny Boy, kat B och Pernilla Siberg på Casita Flower kat C. I SM deltar sex ekipage från TPK i alla grenar. Extra årsmöte angående Axelgårds finansiering och åter fl era studiebesök från Tyskland, Bornholm och Malmö Halvblodsklubb.

1980 
Såväl Charlotta som Pernilla Siberg bärgar SM-medaljer och Pernilla rider hem lagguldet i EM-dressyr. TPKs nye ordförande blir Peter Stenkula.

1982 
Sofia Göransson rider hem SM-seger i dressyr, kat B, på Mr Cadett Goldflake.

1983 
Tre torningar deltar i Nordiska Mästerskapen. I fälttävlan Helena Ruth på De Thott, kat D och Charlotta Idh på Möllans Crazy, kat C samt i dressyr Gunilla Nyman på Paddy, kat D. Premiär för Msv hoppning på TPK. Hyllan får nytt golv och ett domartorn byggs.

1984 
TPK arrangerar SM i voltige och DM i fälttävlan. Gunilla Nyman tar EM-brons i lagdressyr samt NM-silver såväl individuellt som i lag. Arrendeavtal tecknas med Lunds kommun angående mark till hagar väster om Axelgård.
Enligt motion till årsmötet 1983 bildas en projekteringsgrupp för en ridhusutbyggnad.
Stefan Kreutz väljs till ny ordförande i klubben.

1985 
Voltigelaget representerar Sverige vid EM i Hamburg. Vi äger en häst och nu också en ponny, Balthazar, som TPK fått i gåva.

1986 
TPK fyller 20 år och hyllas med ett programinslag i Radio Malmöhus. Tre hedersmedlemmar utses, Tore Ekelin samt Caroline och Thure-Gabriel Gyllenkrok. TPK deltar i VM i voltige i Schweiz. Isak Andersen på B-ponnyn Chagall vinner DM och tar silver i SM i fälttävlan. Ridhusutbyggnad och ridstigar diskuteras ständigt med
kommunen.

1987 
Dags att visa bredden i klubbens verksamhet, hela tio ekipage deltar i årets SM i alla grenar. SM-guld i galopp för Matilda Johansson och Pom-Pom, kat A. Marie Stenkil på Carmencita II, kat D, representerar Sverige på EM och NM i fälttävlan. Dressyrbana byggs i hagen. Serietävlingarna utökas med storhästklass.

1988-1998

1988 
TPK arrangerar DM i dressyr/hoppning och hela anläggningen och hinderparken genomgår en ansiktslyftning.
Vi får en mästare i Matilda Johansson på Esmeralda, kat B. Brodern Lucas vinner SM-guld i galopp, kat A med Pom-Pom. Vid VM i voltige deltar torningar individuellt.
Bernt Åberg tilldelas SPFs guldnål för förtjänstfulla insatser och klubben hedras med bidrag från fl era stiftelser och fonder till ett värde av 40 000 kr. Till ny ordförande väljs Olle Kjellström.

1989 
Lucas Johansson vinner åter SM-guld i galopp. Åttamannalaget i voltige blir 6:a i SM. Paula Kjellström vinner DM i fälttävlan med Leading Lincoln, kat C, medan 26-åringen Dusky Queen fortsätter sin karriär och blir klubbmästare med Ylva Segner i sadeln. Gammal är äldst!!
Helena Jerndal på Silver Star deltar i NM i Finland och vinner lagguld samt blir 5:a individuellt. TPK koras till bästa klubb vid dressyr/hopp- DM. Årets satsning var en tredagars fälttävlan med EM-kval.
Torsten Nilsson hyllas av Lunds kommun med ett ledarstipendium. Lotta Axelsson får stipendium ur Thore Johanssons minnesfond.
Voltigelaget gör studiebesök i Tyskland och Danmark. Dränering utförs vid ridhuset och ny botten läggs in både i stora och lilla ridhuset.

1990 
Fin säsong för Paula Kjellström och Leading Lincoln, SM-guld och NM-guld i lagfälttävlan. Isak Andersen och Allegro, kat D, representerar Sverige vid EM i fälttävlan i Rom och NM i Skövde. Hilde Andersen vinner SM-guld i galopp på A-ponnyn Mimmimi. TPK hade sju ryttare med vid fälttävlans-SM i Hermanstorp. Karl Branzén blir ny ordförande i TPK.

1991 
TPK fyller 25 år. Jubileumsåret till ära tar Hilde Andersen på Chagall och Christina Jensen på Smedhults Jonna, kat C, hem varsitt svenskt mästerskap vid SM i fälttävlan i Botkyrka. Isak Andersen på Allegro tar en hedrande 2:a plats. Under året anordnas jubileumstävlingar och sponsorkommittén ordnar en fond på 40 000 kr att användas till utbildningsändamål.

1992
Amie Kjellström blir ny ordförande. A-tävlingar genomförs i Björnstorp i fälttävlan med EM-kval. Klubben trycker på kommunen angående ridhusbygge och får besök av Lunds politiker och fritidsförvaltningen.

1993 
Även detta år anordnas stora EM-kvaltävlingar i fälttävlan ute i Björnstorp. Hilde Andersen och D-ponnyn Allegro representerar Sverige i NM i fälttävlan och får guldmedalj såväl individuellt som i lag.

1994
Klubben tecknar ett arrendeavtal med Lunds kommun avseende marken mitt emot ridhuset. Tre nya hagar anläggs plus ett ridspår runt omkring dem. Storhästryttare kan lösa licens i klubben för första gången.

1995 
Glädjens och sorgens år. Kommunen beviljar ett tio års ränte- och amorteringsfritt lån på 1 888 000 kronor till ett nytt ridhus och klubben undertecknar ett köpekontrakt avseende mark söder om Rönnströmska gården. Men inte många månader efter det glädjande beslutet brinner Axelgård ner och fem hästar brinner inne. Provisoriska boxar byggs uppe vid Rönnströmska gården för de hemlösa hästarna.
Voltigen expanderar och ytterligare en häst -Legend – köps in som voltigehäst.
Karl-Erik Bergquist väljs till ordförande.

1996 
Ett nytt ridhus på 25 x 65 meter står äntligen klart och invigs i oktober. Klubben har nu tre ridhus och en toppmodern anläggning. Axelgård byggs efter lång väntan upp och blir inflyttningsklart på senhösten. Fälttävlan i Björnstorp drar rekordmånga anmälningar som bevisar att Björnstorpstävlingarna är uppskattade arrangemang bland hästfolk. Torns Ponnyklubb tävlar åter i allsvenska dressyrens elitserie.

1997
Otto och Lena Wiese på Stångby Plantskola donerar ca 100 träd för plantering runt ridhuset och utmed Västratornsvägen. Riksidrottsförbundet ger bidrag på 70 tkr till det nya ridhuset. Del av vagnboden byggs om till sekretariat och teorisal. Nationell ponnyfälttävlan med EM-kval i Björnstorp, Mycket bra tävlingssäsong, med sammanlagt ca 1200 startande ekipage . Torns Ponnyklubb (TPK) ändrar namn till Torns Ryttarförening (TORN).

1998 
Rönnströms gård, som under nära nog 30 år funnits till föreningens förfogande genom arrende av Anna och Gunnar Rönnström, har nu köpts av föreningen. För en köpeskilling av 500 tkr har Torns av förra ägarna Jan Rossing, Ingvar och Anna Maria Carlsson övertagit ekonomibyggnader och de 3,6 ha mark som tidigare arrenderades. Ungdomssektionen har bytt namn till Torns Ryttarförenings Ungdomssektion (TRU). Josefin Hellström med Apell och Theres Lindstrand med Impaula har deltagit i SM i fälttävlan resp dressyr. Fälttävlan för häst samt DM i ponnyfälttävlan och avdelningsridning var en del av årets tävlingsarrangemang. I den senare gick mästerskapstiteln till TORN under lagledare Linda Nilsson. 1500 starter har gjorts under året.

1999-2010

1999
Björn Stigwall valdes till ny ordförande. Efter ansökan har ett bidrag på 150 tkr erhållits från Sparbanken Finn för omläggning av stalltak. Jannes Bygg i Stångby har lagt om halva stalltaket efter det att medlemmarna själva ombesörjt rivningen av det gamla taket. Åter fälttävlan och DM i Björnstorp. Bronsmedaljer i SM bärgades av Sofi e Nilsson i galopp för C-ponny och av Theres Lindstrand i dressyr både utom- och inomhus för B-ponny.

2000 
Underhållsarbete av anläggningen i form av bl a dräneringsarbeten vid mellanridhuset har utförts. Beslut att försälja 4 500 m2 mark i sydvästra hörnet mot Vallkärra när en detaljplan är upprättad. Uppgradering av ridskole verksamheten genom utbildade ridinstruktörer och förlängda ridpass, 40 min/lektion. Ett en veckas fälttävlansläger har genomförts under sommaren. DM i ponnyfälttävlan samt storhästtävling anordnades i Björnstorp för sista gången. Ponnylaget i dressyr vann lagguld i DM. Maria Helmersson deltog i SM dressyr.

2001 
Klas Nilsson valdes till ny ordförande. Två föreningsmöten har anordnats. Hemsidan har utvidgats med intern information för endast medlemmar. Datornätverk har installerats inom anläggningen och anslutits till Internet. Ny traktor och vält har anskaffats. Fälttävlansläger genomfördes under sommaren Byggande av terrängbana på anläggningen har påbörjats. Ponnylaget vann åter guld i DM. Maria Helmersson vann brons i ponnydressyr och silver i junior SM. Theres Lindstrand uttagen till ponnylandslaget i dressyr.

2002 
Amie Kjellström valdes till ny ordförande. Kommunen har skänkt arrangemangsbidrag om 8 000 kr inför debut av fälttävlan på hemmaplan. Ingrid Wilhelmsson pensioneras i december efter 36 års tjänst.TRU har fått skylten ”Rökfri anläggning” samt vunnit Hästkunskap CUP. Fortsatta framgångar i ponnydressyr genom Maria Helmerssons SM guld och Theres Lindstrands SM-silver. Båda ingick i landslaget vid NM i Norge och Theres även vid EM i Tyskland. Även på hästsidan har det varit framgångar genom guld i lag DM LA dressyr, Paula Kjellström deltog i lantliga fälttävlans EM i England och Bente Reichelt i Norges landslag i fälttävlan.

2003 
Till ny ordförande valdes Gunnar Björkdal. Projektering av en ny uteridbana har påbörjats. Nytt tävlingsdataprogram Equipe har inhandlats och ytterligare uppgradering av nätverket har skett. Medlemstidningen Tornbladet har nu helt ersatts av hemsidan. 5 st uteboxar har inköpts bl a för användning vid tävlingar. Tyvärr har upprepade inbrott och stölder skett bl a på Hyllan varför 10 tkr spenderats på nya dörrar och låsanordningar Omfattande reparationer för att höja säkerheten med bl ny galler i ponnystallet. Som vanligt har 6 lokala/regionla tävlingar arrangerats. Störst tävlingsframgångar av Maria Helmersson med SM-brons i dressyr men även fl era andra ryttare har visat framfötterna.

2004 
Bert Ove Bergman valdes till ny ordförande. Arbetet med att förverkliga en ny utebana har fortskridit. Under året har försäljning av tomter skett till ett rpis av 1.3 milj, vilka använts till avbetalning av lån samt en fond ”Tomten” till kommande investeringar. Ridskolan har utvidgats till 3 dagar samt minskat elevantal till 6 st/lektion. Möjlighet att ha ponny utanför ridskoleverksamhet finns nu för 10 st av stallets 28 ponnyer. Äntligen har vi erhållit skylten ”Godkänd ridanläggning” av Svenska Ridsportförbundet. Torns förste ordförande Tore Ekelin har tillverkat och skänkt bokstäverna Torns Ryttarförening till gaveln på Rönnströmska Ridhallen. Ny ridhusbotten i Rönnströmska innebar stora kostnader. DM-guld i fälttävlan till Joanna Andersson-Eriksson på Kildavin Bailey och silver till Karolina Lind på Dahlåkras Ballerina.

2005 
En välbehövlig bevattningsanläggning har installerats i Rönnströmska genom uttag ur fonden ”Tomten”. Även en ny traktor har anskaffats. Kostnaderna för anläggningen har ökat mer än budgeterat. Beslut att bygga utebana är fattat men ej utfört. Terrängbanan har fått ytterligare ett vattenhinder inför årets fälttävlan. En bod är installerad för förenings person al. Mer än 80 ryttarlicenser löstes under året varav mer än hälften är hästekipage. DM-guld i fälttävlan till Karolina Lind och Dahlåkras Ballerina

2006 
Maria Videll väljes till ny ordförande. En stor investering, den nya utebanan, är på plats inför årets DM i fälttävlan och höstens hopptävlingar. DM guld i fälttävlan återigen till Joanna Andersson-Eriksson och
Kildavin Bailey. Torns RF:s ponnylag tog guld i LB:3 knock-out dressyr. I finallaget red Amanda Henrikson på Cotton Eye Joe, Catarina Sörensen på Windsor, Joanna Andersson-Eriksson på Kildavin Bailey och Rebecca Holbeck på Sturevallens Lisa. Föreningen firar 40 årsjubileum.


2007
Eva Holbeck valdes till ordförande och Caroline Ekholm vikarierar för Eva Vedenbrant som ridskolechef. Voltigen väcktes till liv under hösten under ledning av Lena Hellström och Caroline Nilsson. Mellanridhuset får nytt underlag och parkeringen söder om Rönnströmska byggs ut. Trots skyfall och översvämning lyckades vi med stor möda genomföra årets fälttävlan. Läktaren vid utebanan får vi till låns av kommunen. Under året köptes nya högprestandafotoceller med radiosändare in för tidtagning i hoppning och därmed förfogar vi nu över tre linjer för elektronisk tidtagning.

2008
Gunnar Björkdal valdes till ordförande. Hanna Ericsson tillträder som ridskolechef och Maria Henrikson anställs i stallet. Vår hemsida får fina presentationer av alla ridskolans ponnyer genom Stina Qvarnström och hennes fantastiska fotografier. Golvet på loftet i Ponnystallet byts ut, i Mellan påbörjas bytet av södra fasaden där även beslut om fönster söderut är beslutat. Terrängbanan utökas med en kulle. Ponnystallet har hög omsättning av hyresgäster.

2009
Gunnar Björkdal blir omvald till ordförande. Uteboxarna vid gödselhögen skrotas. På Axelgård har taket lagts om, och Ponnystallets västra tak är utbytt. Bevattningsanläggning till Mellan köps in, dock kommer installationen att vänta då rötskador på ridhuset upptäcktes vilka måste åtgärdas först. Bokningsschemat i Ponnystallet producerat av Susanne Tegler introduceras. Ett år tyngt av vakanser både i boxar, fodervärdar och ridskoleplatser, samtidigt som vi tvingats köpa in egna ponnyer för att hålla ridskolan rullande.

2010
Gunnar Björkdal blir omvald ytterligare ett år på ordförandeposten. Hanna Ericsson mammaledig och Cecilia Pernes vikarierade i slutet av året. HästAlliansen i Lunds Kommun (HALK) bildades. Ett allt mindre underlag för ponnytävlingar har resulterat i inställd tävling pga för få anmälda, en annan ställdes in pga oövervinnliga snömassor efter att kostsamma förberedelser redan gjorts. Dagridläger under tre sommarveckor testades med gott resultat, kommer säkert en repris 2011! Fortsatt bekymmer med tomma boxar. Anläggningens underhållsbehov fortsätter att växa. I en av de stora sommarhagarna har regn-/vindskydd byggts för att vi ska kunna ha våra egna hästar hemma under sommarmånaderna. Hemsidan får en rejäl ansiktslyftning under hösten. Uppskattad Hoppclinic med Peter Eriksson.

2011- nutid

2011 

Föreningen fyller 45 år och TRU arrangerar en sprakande jubileumsshow!
Gunnel Holmquist väljs till ordförande. Vinden verkar nu ha vänt och alla boxar har varit uthyrda. Samtidigt har omsättningen av hyresgäster minskat och ridskolans beläggning har varit bra även om någon av våra egna ponnyer saknat fodervärd på heltid. Under sommaren hölls dagridläger under 4 veckor.
Vad gäller ekonomin verkar det nu börjat gå åt rätt håll igen. Genom flitigt arbete med att söka externa pengar och noggrant fylla i alla LOK-rapporter har vi bland annat lyckats byta underlag i både Mellanridhuset och Rönnströmska.
När brukarna försvann under vintern fick vi tänka om, och nu har vi genom samarbete med Arbetsförmedlingen personal som arbetstränar hos oss, varav någon efter detta anställts på deltid hos oss. Pga den extrema vintern tvingades vi ställa in serietävlingarna som varje år hålls i januari februari.

2019

Underlaget byts ut i Rönnströmska samt mellanridhuset. Halva taket läggs om på Rönnströmska.

 
Platinasponsor
Guldsponsorer