SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Egen ponny – utan att behöva köpa den

På Torns har vi sedan många år tillbaka ett system där man kan hyra ponny de dagar de inte går i ridskolan. Det är ett jättebra sätt att testa hur det är att vara hästägare samtidigt som man har tid till annat och man har inte ansvaret som ägare. Hästarna som ingår i fodervärdsprogrammet är ponnyer som Torns äger eller hyr in och vi är måna om att det ska bli bästa möjliga matchning! 

 

Vad ingår?
Torns äger eller hyr in hästen, som går i ridskolan tre dagar i veckan, resten av dagarna är den fodervärdens egna och då är det precis som att ha egen häst. Du sköter om den och rider, om du vill kan du vara med på tävlingar, både på Torns och på andra klubbar. På tisdagar är alla som kan rida själv i skritt, trav och galopp med på dressyrlektion vilket ingår i fodervärdskapet. Många väljer dessutom att hoppträna för någon av de tränare som kommer till Torns eller ta privatlektioner för en tränare. Vissa familjer väljer att dela hästen med andra familjer och det går också bra. I stallet träffar du många andra hästtokiga tjejer och killar och det finns många som kan hjälpa dig om du behöver.

 

Vad behöver jag göra?
Som familj till en häst i stallet behöver du hjälpa till med fodringar och utsläpp/intag från hagarna 

på vardagskvällar och helger. Man är även funktionär på en viss mängd tävlingar som klubben anordnar. Mycket av vår förening bygger på ideellt arbete så att vi kan hålla kostnaderna nere. Det kostar även en viss fast summa att vara fodervärd.

 

Har du frågor eller är du intresserad av att bli fodervärd? Vad roligt!

Kontakta vår ridskoleansvariga via mail, ridskola@torns.org

Fodervärdsverksamheten riktar sig mot barn och ungdomar. Verksamheten förfogar över 8 ponnyer och tyvärr är det nu kö, framförallt på de större ponnyerna.

 

Vid intresse att bli fodervärd: Berätta om ryttaren, vilken hästvana ni i familjen har och vilken typ av häst ni är intresserade av så hör vi av oss tillbaka! Ibland är det kö på våra hästar, men har man tur är det nyligen någon som flyttat eller så har vi en ny häst!

 

 
Platinasponsor
Guldsponsorer