SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Rutiner med anledning av Covid-19

Den rådande situationen med kraftig ökning av Covid-19 i regionen gör att vi alla behöver vidta ytterligare åtgärder för att minska smittspridning. Styrelse och verksamhetschef har tolkat de nya riktlinjerna och allmänna råden (från FHM, Sv Rf, RI och Skånes Ridsportförbund) som att vi i dagsläget kan fortsätta bedriva ridskoleverksamhet så länge vi kan göra det på ett säkert sätt. För att det ska vara möjligt har vi genom riskanalys kommit fram till följande åtgärder:


Stanna hemma vid symptom på sjukdom, även om de är lindriga! Elever som är sjuka (hostar, snorar etc) kommer att nekas ridlektion av instruktören för att skydda övriga elever och personal. 

 

Tvätta händerna noga innan ankomst och sprita händerna under vistelsen på anläggningen. Det finns tvål vid kranarna i stallet. Handsprit är utställt på flera platser, både i stallet och ridhusen. Gör toabesöket hemma i den mån det går!

 

Håll en hästlängds avstånd (3 meter) till varandra, även i stallet.

 

Ta INTE med mer än 1 medföljande person per elev och endast i de fall det behövs. Alltså inga syskon/kompisar etc. Riktlinje är 1 medhjälpare/elev i grupp 1-4, eventuellt 1 medhjälpare/elev i gr 5-7, gr 8-9 klarar sig utan medhjälpare.


Man kommer till ridskolan 20-30 min före lektion och efter avslutad ridning åker man direkt hem och dröjer inte kvar i stallet.

 

Hästar kommer att delas ut via listor som är uppsatta på anslagstavlan utanför mellanridhuset. Detta för att förhindra trängsel vid pärmen/instruktören.

Rid och sköt om hästarna med handskar! Tvätta handskarna mellan stallbesöken.

Hosta och nys i armvecket. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

 

Undvik att röra ögon, näsa och mun. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

 

Inga uppbindning i stallgångarna. Hästarna görs i ordning i boxen eller i lilla ridhuset. Endast 1 person/box (undantag är medhjälpare från samma hushåll, då gäller max 2 personer/box).

 

Endast 1 person åt gången i sadelkammaren. Max 2 personer samtidigt i ”klubban”.  Medhjälpare hänvisas till markerade sittplatser på läktarna eller att om möjligt gå en promenad under lektionen.

 

Undvik att vänta på lektionen i gången till mellanridhuset.

 

Gå runt om, istället för igenom, stallet när du exempelvis ska till sadelkammaren. Vi vill undvika trängseln som lätt kan uppstå i foderkammaren och stallgångarna när flera gör i ordning hästarna samtidigt.


Undvik kollektivtrafiken när du tar dig till eller från anläggningen.


Om du vill använda lånehjälm och väst, spraya med desinfektionsmedlet som står framme.


 

Genom att följa våra riktlinjer möjliggör du för verksamheten att kunna fortgå!


 
Platinasponsor
Guldsponsorer